Wanneer je op de juiste manier frituurt is het tegendeel waar. Ook de kwaliteit en de versheid van het product speelt hierbij een rol. Dus wat ons betreft een fabel. Tijdens het frituren wordt friet of de snack zo heet dat het vocht een weg naar buiten zoekt. Het buitenste jasje schroeit dicht zodat er geen vet kan binnendringen. Pas nadat de friet of snack uit de frituur komt is hij weer in staat vet op te zuigen.
Daarom is het belangrijk te frituren op gepaste temperaturen van 170 tot 175 graden celsius en de producten na het frituren razendsnel van het buitenste vet te ontdoen. Daarom schudt de professionele frituurder de frietjes altijd op, omdat hij bewust is van het belang van direct uitdruipen. Thuis gaat het vaak mis. Door een te kleine frituurpan, verkeerde temperaturen en niet of traag uitlekken nemen de frietjes en snacks onnodig vet op. Tel daarbij op het gedoe rondom het verversen van het frituurvet of -olie en dan is de keuze om je frietjes en snacks lekker bij de professionele frituurder te halen snel gemaakt!